Ontdek hier wat typisch akketien is

"Ik word ook wel eens gillend gek."

Akketien

Liefs,

Voor mij zit het vooral in het samenzijn en de kleine dingen. En ja, het is niet altijd genieten natuurlijk. Ik word ook wel eens gillend gek. Dan is mijn behoefte aan Akketien-tijd zo groot en is het bijna altijd ‘aan’ staan met twee kinderen teveel. Daarom heb ik waar het kan mijn leven zo ingericht, dat ik die Akketien-tijd heb. Wel zo leuk voor de mensen om me heen 😉. Maar ook heel leuk en belangrijk voor mezelf. Lekker in m’n vel zitten doet me goed en heeft een positief effect op de dingen die ik doe en op m’n omgeving.

Koffie, zon, lezen, schrijven, kleurrijke kleding. Dat zijn een paar dingen die bij me passen. Vooral m’n felgroene [of blauwe] jas is niet te missen én mijn lach zul je ook regelmatig zien. Ik geniet van goede gesprekken, wandelingen met daarna koffie, nacho´s of wijn. Maar ook alleen-tijd is mijn ding. Hier laad ik echt van op. Oh, en ik kan zo blij worden van mooie beelden, lettertypes en kleuren. Verder ga ik getrouwd en met twee kleintjes door het leven. Genieten om met mijn gezinnetje de dagen te beleven.

Ha, leuk dat je hier bent!
Ik ben Akketien.

Klik op de foto's om te zien wat typisch Akketien is én wat ik nodig heb om lekker in m´n vel te zitten. 

Blijmakers.

Hier word ik blij van

Iets waar ik niet zonder kan: Mijn hoofd legen op papier. Een dagelijkse gewoonte. Het geeft me veel energie én rust.

Vanuit rust leven

Oeh, je kunt me heel blij maken met uiteten gaan. Met name nacho's en brooddip zijn mijn favoriet. Compleet met boek, gelach en een goed gesprek. 

Cafeetje

Een kop koffie en alleen-tijd gaan bij mij vaak samen. Mijmeren, ontspannen en gedachten ordenen. Echt opladen. 

Alleen-tijd

Wat geniet ik van wandelen, samenzijn, goede gesprekken met mijn naasten. Aandacht voor elkaar en het leven!

Genieten

Kleur en ik zijn samen echt een ding. Niet te missen in mijn kledingkast. Ik voel me heel fijn en mooi in kleurrijke kleding. 

Groene jas

LEES HIER MEER OVER MIJN ROUTE VAN BURN-OUT NAAR EEN LEVEN DAT ECHT BIJ MIJ PAST. PAK GERUST EEN KOP KOFFIE OF THEE, WANT HET IS GEEN 1 MINUUT VERHAAL. WEL FIJN OPGEDEELD, DUS JE KUNT OOK SCROLLEN NAAR JE FAVORIETE STUK.

Mijn route naar een leven dat bij mij past.

"Ik was mezelf een beetje kwijt geraakt."

Het hielp ook niet mee dat ik destijds in een omgeving zat waar ‘nee’ zeggen not done was en niet gehoord werd. Mijn persoonlijkheid floreerde hier niet echt bij. Ik raakte uiteindelijk in een burn-out. Maar, ik heb in deze periode ontzettend veel geleerd. Ik merk dat ik dit een ander ook zo gun. 

Niet alles wat ik heb geleerd, is zomaar toepasbaar op een ander, want jij hebt je eigen verhaal en leven. Wel geloof ik dat wat ik nu meeneem aan inzichten, jou kan inspireren om op zoek te gaan naar de mogelijkheden in jouw leven. 

Ik was mezelf een beetje kwijt geraakt. Een erg pleasend persoon, beetje bang [gemaakt] voor autoriteit en deed eigenlijk alles wat van me gevraagd werd. Ik vond het heel leuk om te helpen. Diep down was het vaak te veel en wist ik gewoon niet goed ‘nee’ te zeggen. Ik voelde ook altijd de urgentie van vragen en om daar het antwoord op te zijn. En als je dan niet krachtig hebt geleerd om een ander antwoord dan ‘ja’ te zeggen; blijf dan maar eens op je benen staan…

Van burn-out naar iets moois.

Mijn proces #1

"Ik heb opnieuw moeten leren wie ik was."

Toen ik op een gegeven moment in een burn-out raakte, heb ik vanuit die periode een webshop opgezet. Nu ik het zo tik, klinkt het zo ongelofelijk. Hoe heb ik dit kunnen doen? Ik denk dat het vooral een kwestie was van afstand doen van een omgeving die niet bij mij paste. Ik heb opnieuw moeten leren wie ik was, wat mijn gedachten waren [en niet die van een ander!] en wat ik eigenlijk leuk vond om te doen. Maar ook ontdekken wat voor leven bij mijn persoonlijkheid past.

Daarnaast was er heel veel rust. Ik kon niks, wilde niet veel. Ik wilde alleen zijn. En heus ook wel een dikke knuffel of een goed gesprek, maar het was al snel te veel. En ook eenzaam natuurlijk, omdat een burn-out vaak lastig te uit te leggen is. Ik snapte mezelf soms niet eens, hoe moest een ander er dan voor mij kunnen zijn?

Ik ging vanuit loondienst en ontslag naar zzpér [tekstschrijver] terwijl het financieel gezien absoluut niet logisch was. Ik had totaal geen zicht op wat ik ging verdienen. Wel zag ik mogelijkheden en had ik vrij snel een plan. Hoewel ik in eerste instantie niet het ondernemerspad op wilde, want ik was bang. Ik ben door die bangheid heengegaan en heb verschillende belemmerende gedachten omgezet. Ik voelde namelijk aan alles dat ik wel heel graag als freelance tekstschrijver aan de slag wilde. Zou ik dan die droom laten liggen, omdat ik bang was. Nee.

Van loondienst naar ZZP-er.

Mijn proces #2

"Ik moest mezelf echt weer even op de kaart zetten in m’n eigen leven."

In die tijd ben ik ook aan de slag gegaan met het begrip hoogsensitief. Ik had wel vaag mijn vermoedens, maar doordat ik moeder werd, kwam er veel meer druk op mijn eigen behoeften die voor mij broodnodig waren om een fijne Akketien te zijn.

Ik had eigenlijk last van de manier op hoe ik in elkaar zat. Door gesprekken met een coach, is er toen weer heel wat in gang gezet. Oftewel stap voor stap ging ik de invulling van mijn leven nog beter op mijn persoonlijkheid afstemmen. Daarnaast natuurlijk ook mezelf meer accepteren hoe ik ben én dat dit helemaal goed is. Jij en ik zijn goed genoeg.

Twee jaar na m’n burn-out ben ik moeder geworden. What?! Een soort openbaring dat ik zelfs met mijn ‘lage energie’ dit avontuur aandurfde. Zo, die eerste maanden waren intens. Ik hoopte maar dat het beter werd. En yes, dat werd het absoluut, maar het ging zeker niet vanzelf.

Ik moest mezelf echt weer even op de kaart zetten in m’n eigen leven. Die kleine man nam alles over! Dat had even niemand gezegd. Of wel gezegd misschien, maar hoe dat dan echt voelt?!

Ik kon moeder worden.
Met mijn energie?!

Mijn proces #3

"Die basis is natuurlijk voor iedereen weer anders."

M’n basis is er. Die bestaat bij mij bijvoorbeeld heel erg uit vanuit rust leven en met God leven. Die basis is natuurlijk voor iedereen weer anders. Dat is dus ook belangrijk om uit te zoeken. Wat heb je in eerste instantie nodig om er te kunnen zijn en om dingen te doen? Dit is een onderdeel in het drie-maanden-avontuur, maar kunnen we ook in een losse meedenksessie bespreken.

Na mijn seizoenen als webshopeigenaar en freelance tekstschrijver, kreeg ik het op m’n hart om een andere weg in te slaan, waarvan het 3-maanden-avontuur een onderdeel is.

De basis de ik nu heb, zorgt ervoor dat ik over het algemeen heel fijn in m’n vel zit, dat ik zelfs heel flexibel kan zijn. Snel koers weet te bepalen; wat past wel bij me en wat niet? Ja en nee zeggen hebben veel meer betekenis, omdat het vanuit mij komt en niet door verwachtingen van anderen [of m’n eigen hoge lat].

Zit ik mezelf dan nooit meer in de weg? Nee. Je zou me soms eens moeten zien. Alleen de momenten dat ik met m’n handen in het haar zit, zijn veel minder. Als ze er zijn, dan minder heftig + ik weet hoe ik weer verder moet.

De basis
die ik nu heb.

Mijn proces #4

Ik kreeg het op mijn hart om te beginnen met meedenksessies. Al m’n ervaringen hebben meegespeeld in alles wat ik vanuit daar ontwikkelde. Zoals het 3-maanden-avontuur. Wat ik zelf heb ervaren of gemist, heb ik omgezet naar iets waardevols. Zodat jij dit niet hoeft te missen én nu altijd iemand aan je zij kunt hebben die je helpt in je denken, durven én doen!

Een logisch gevolg.

Daarnaast ontdekte ik dat het mijn kracht is om te luisteren, mogelijkheden bij een ander te zien én dit concreet voor een ander te maken. Het is echt iets waar ik goed in ben, maar vooral ook zoveel plezier in heb. Want wat is er fijner om over het algemeen fijn in je vel te zitten?

Wat heb ik te geven?

>> Dat de drempel soms te hoog was om een therapeut of psycholoog in te schakelen.

>> Er toch niet een echte match was. Dan ervaarde ik teveel afstand tussen mij en de psycholoog.

>> Ik vooral het proces en de periode ná een psycholoog ingewikkeld vond. En dan? Hoe breng ik het geleerde in de praktijk in mijn dagelijks leven? Waar begin ik? Wat werkt, maar vooral hoe ga ik dit doen?!

>> Dat ik de behoefte had om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan, maar wel met serieuze input, die daadwerkelijk een verschil maakte in mijn leven. Dit was er gewoon nog niet op een manier die ik zocht.

>> Ik zocht iemand die niet alleen een écht luisterend oor had, maar ook verder keek én vooral praktisch met me aan de slag ging. Iemand die me hielp met de vertaalslag van de sessie naar de praktijk. Dit laatste is sowieso mijn hele leven al ‘mijn ding’, maar op die momenten dat ik het heel hard nodig had, was het fijn geweest als iemand mij hier mee hielp. In plaats van het weer zelf te moeten doen.

Mijn ervaring met hulp zoeken.

Waarom ik nu doe wat ik doe

1 + 1 = 2

Wacht niet langer en geef jezelf een kado!

Maar ik help je vooral om je leven meer te leven op een manier die nu bij je past.

Ik wil je mogelijkheden laten ontdekken. Mijn verlangen is dat je echt een weekinvulling- en ritme ontdekt die bij jou past. Niet een week die past bij je ouders, vriendinnen, collega’s of omgeving. Maar een leven dat meer en meer gevuld mag zijn met hoe jij bent gemaakt om ‘JOU’ te zijn.

Ik wil als het ware rivieren in de wildernis maken.

Mijn verlangen.

Wat ik gemist heb, hoef jij nu niet meer te missen.

Aanmelden Verrassingsmail

Akketien

Liefs,

Jij krijgt in 2024 de allereerste Verrassingsmail met leuke verrassingen!

Het is gelukt!

Een portie denken, durven, doen kunnen we allemaal wel eens gebruiken. Daarom iedere maand inspiratie, quotes en vragen die je aan het denken zetten om een leven te leven dat bij jou past. 

Denken, durven, doen bij jouw thuis. Dat is de Verrassingsmail.

verrassingsmail

ontvang de verrassingsmail

3-maanden-avontuur

meedenksessie

instagram

Koekeloer eens op mijn instagram,
of ontdek wat jou nu vooruit helpt.

GO, GO, GO!

Wil je meer?

Bellen maar!

Akketien

Liefs,

Ik mail je om een moment voor onze bel-date in te plannen.

Wat leuk dat je me
wilt spreken!

Wil je weten welk aanbod van mij het beste past bij jou en het seizoen waar je in zit? Twijfel je, heb je vragen of wil je even mijn stem horen? Vul dan je gegevens in, dan mail ik je over de wanneer van onze bel-date. Spreek je snel!

Ik wil graag een bel-date!

Gratis matchcall